Algemeen

MOOOV filmfestival (het vroegere Open Doek) richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema. MOOOV legt vooral de focus op films uit het Zuiden en de Noord-Zuidthematiek. In het voorjaar van 2013 vond voor de eerste maal een regionale editie in Sint-Niklaas plaats als lenteactiviteit van het project SOLIDAIR Sint-Niklaas. Uniek in Oost-Vlaanderen!

 

De films van MOOOV

Overal in de wereld worden films gemaakt. Helaas komt maar een fractie van dit aanbod tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm. Meestal zijn het enkel commerciële en westerse films, geflankeerd door een uitgebreid promobudget, die we te zien krijgen. Niets mis mee, maar wel spijtig.

MOOOV filmfestival Sint-Niklaas programmeert anders en kiest voor films uit de hele wereld. MOOOV filmfestival gaat op zoek naar die regisseurs die kwaliteit combineren met maatschappelijk engagement. Films die commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving of een artistiek verhaal vertellen dat toch toegankelijk is voor een breed publiek. Iets minder vanzelfsprekend maar zeker zo boeiend!

Nieuw voor deze editie is een selectie Turkse films van het Best of Istanbul Film Festival. Turkije viert dit jaar de honderdste verjaardag van de Turkse cinema, een goede reden om de klemtoon op de betere Turkse film te leggen. MOOOV werkt hiervoor samen met het Internationaal Filmfestival van Istanbul, het grootste jaarlijkse filmfestival in Turkije.

 

Programma

MAANDAG 28 APRIL

20U THE AMAZING CATFISH
DINSDAG 29 APRIL 20U MY SWEET PEPPERLAND
WOENSDAG 30 APRIL 20U WHO IS DAYANI CRISTAL?
DONDERDAG 1 MEI 14U30 LIKE FATHER LIKE SON
    Siniclub: ook op zo 4/5 om 11u en di 6/5 om 20u
  17U THOU GILD'ST THE EVEN (The Best of Istanbul Film Festival)
  20U OMAR
VRIJDAG 2 MEI 20U LUNCHBOX
ZATERDAG 3 MEI 17U COME TO MY VOICE (The Best of Istanbul Film Festival)
  20U GLORIA
ZONDAG 4 MEI 11U THE MISSING PICTURE
  17U NOBODY'S HOME (The Best of Istanbul Film Festival)
  20U THE AMAZING CATFISH

Meer inhoudelijke info over de films vind je hier.

 

Praktisch

MOOOV filmfestival Sint-Niklaas: 28 april t.e.m. 4 mei 2014 in Siniscoop.

Toegangsprijzen: 7 EUR – 6 EUR voor kansenpashouders, 65+, student met kaart en kinderen onder 12 jaar. (www.siniscoop.be)

 

Alle info

dienst internationale samenwerking, tel 03 778 31 32, e-mail: solidair [at] sint-niklaas.be

www.mooov.be of www.solidairsintniklaas.be