MOOOV

MOOOV filmfestival (het vroegere Open Doek) richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema. Mooov legt vooral de focus op films uit het Zuiden en de Noord-Zuidthematiek. Dit voorjaar vond voor de eerste maal een regionale editie in Sint-Niklaas plaats als lenteactiviteit van het project SOLIDAIR Sint-Niklaas. Uniek in Oost-Vlaanderen!

Ook in 2015 komt MOOOV naar Sint-Niklaas, van 27 april tot 5 mei. Meer info volgt...

 

De films van Mooov

Overal in de wereld worden films gemaakt. Helaas komt maar een fractie van dit aanbod tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm. Meestal zijn het enkel commerciële en westerse films, geflankeerd door een uitgebreid promobudget, die we te zien krijgen. Niets mis mee, maar wel spijtig.

Mooov filmfestival Sint-Niklaas programmeert anders en kiest voor films uit de hele wereld. Mooov filmfestival gaat op zoek naar die regisseurs die kwaliteit combineren met maatschappelijk engagement. Films die commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving of een artistiek verhaal vertellen dat toch toegankelijk is voor een breed publiek. Iets minder vanzelfsprekend maar zeker zo boeiend!

  

Praktisch

Mooov Filmfestival Sint-Niklaas: 20 t.e.m. 28 april 2013 in Siniscoop.

Toegangsprijzen: 8 EUR – 7 EUR voor kansenpashouders, 65+, student met kaart en kinderen onder 12 jaar. (www.siniscoop.be)

 

Alle info

dienst internationale samenwerking, tel 03 778 31 32, e-mail: solidair [at] sint-niklaas.be  www.mooov.be of www.solidairsintniklaas.be