Sint-Niklaas = SOLIDAIR

Dat Sint-Niklaas SOLIDAIR is, is niet nieuw. Er zijn een heleboel verenigingen en initiatieven die solidariteit hoog in het vaandel dragen. Als je daarover meer wil te weten komen, neem dan een kijkje bij ‘Ben jij SOLIDAIR?’.

Ook het stadsbestuur van Sint-Niklaas toont zich op vele vlakken SOLIDAIR. Villa Pace brengt jaarlijks een boodschap van vrede, diversiteit en duurzaamheid. Het stadsfestival is bij uitstek een SOLIDAIR evenement. De Kerstmarkt is de winterse SOLIDAIRE tegenhanger van Villa Pace. Daarnaast mag Sint-Niklaas zich sinds 2008 ook FairTradeGemeente noemen.

Tenslotte vindt de stad ook internationale solidariteit van belang. Naast de stedenband met de Senegalese stad Tambacounda en de Marokkaanse stad Al Hoceima, zijn er ook nog een aantal andere internationale contacten.

Sinds 2005 is de AAS de officiële adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking. Deze raad brengt advies uit op vraag van het stadsbestuur of geeft advies op eigen initiatief. Tal van lokale verenigingen die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking zijn vertegenwoordigd in de AAS.