Volledige affiche van Villa Pace is bekend

14 jul 14

Villa Pace, het stadsfestival tijdens de Vredefeesten, heeft haar huiswerk gemaakt. Het festival maakt vandaag haar volledige affiche bekend. Met maar liefst 34 namen is het de drukst bezette editie ooit. Begin augustus komen daar in het kader van een samenwerking met Poppunt nog enkele namen bij. Muzikaal is het in de breedte een topaffiche geworden, misschien wel de interessantste tot nu toe.

Nieuwe namen op de affiche zijn VIVE LA FÊTE, MARBLE SOUNDS, THE HICKEY UNDERWORLD, PSYCHO 44, FIFTY FOOT COMBO, SKIP&DIE, DUBIOZA KOLEKTIV, THE SKINTS, AMSTERDAM KLEZMER BAND, ANTWERP GIPSY-SKA ORKESTRA, I WILL I SWEAR, HORSES ON FIRE, ID!OTS, SAN DIABLO, SOULSHAKERS STRICTLY REGGAE, ARAB BROTHERS SOUNDSYSTEM en DJ J&S.

Eerder werden o.a. al Daan, The Sore Losers, Praga Khan, Mintzkov, Madensuyu, Steak Number Eight, Bed Rugs, De Staat, Little Trouble Kids en Condor Gruppe aangekondigd.

The Hickey Underworld releasen dit najaar hun derde plaat en doen dit met een nieuwe gitarist. Jonas Govaerts moest wegens gehoorschade stoppen met de band. Zijn vervanger is niemand minder dan Tim Vanhaemel (bekend van o.a. Millionaire, Evil Superstars en Eagles of Death Metal) geworden. In Knack Focus verscheen een lovende recensie van hun try-out in de Cartoon’s in Antwerpen. De auteur sprak van een betonnen klankmuur waarachter zich melodieuze popsongs verschansten. Ze delen op zaterdag 6/9 het podium op het Sint-Nicolaasplein met King Hiss, Steak Number Eight en Psycho 44.

Marble Sounds heeft een stormachtig succesvolle periode achter de rug, na de release in 2013 van hun plaat ‘Dear Me, Look Up’. O.a. ‘Leave a Light on’ werd een monsterhit. Binnenkort starten ze een theatertour die ook langskomt in de Sint-Niklase Stadsschouwburg, maar eerst brengen ze nog hun festivalset op het hoofdpodium van Villa Pace op vrijdag 5/9. Die avond spelen daar ook I Will I Swear, Vive La Fête en Praga Khan.

Skip&Die, het geesteskind van zangeres/kunstenares Cata.Pirata en producer Jori Collignon, staat garant voor opzwepende beats, geweldige muzikale reisimpressies, inventieve arrangementen, scherpzinnige teksten en een hypnotiserende sound. Het album ‘Riots in The Jungle’ kwam tot stand tijdens een reis door Zuid-Afrika en leverde een opwindende smeltkroes van ‘global bass’, raps, afrobeat, blazing sun, dusty roads, township shacks, cockroaches, skulls, bones & lovebirds op. Op zaterdag 6/9 staan ze op het podium op de Castrohof. Ze delen het met de Amsterdam Klezmer Band en met de Bosnische folklore, ska, reggae, punk, hiphop en rock van Dubioza Kolektiv.