De Bib en de FTG trekkersgroep organiseren "(H)eerlijke verhalen uit de wereld" (15/2).

28 jan 15

Elke derde zondag van de maand schuiven kinderen gezellig samen in de voorleestent van de Bib. Op zondag 15 februari plaatst de trekkersgroep van FairTradeGemeente Sint-Niklaas eerlijke handel bovenaan de agenda. Er zullen (h)eerlijke verhalen uit de wereld worden voorgelezen en... er wordt lekkers van eerlijke handel voorzien voor kinderen èn ouders!

Fair trade is geen ver-van-mijn-bedshow. Iedereen kan een steentje bijdragen. Een correcte prijs krijgen voor je geleverde werk is evident? In ons land wel, maar voor boeren in het Zuiden die met de productie van koffie, bananen of cacao hun familie willen  onderhouden is dit geen realiteit. Daarom zorgt eerlijke handel voor een gegarandeerde minimumprijs die de producent helpt om hun eigen leven in handen te nemen en zo uit de armoede te geraken. Dit alles met respect voor mens en milieu! En al wie producten van eerlijke handel koopt, helpt daarmee de boeren in het Zuiden.

Om onze eerlijke boodschap uit te dragen, vat de trekkersgroep van FairTradeGemeente post in de Bib. Het voorlezen zal op zondag 15 februari in het teken staan van eerlijke handel en ook de ouders zullen kunnen mee genieten!

Wie meer te weten wil komen over eerlijke handel of wie zijn kinderen wil laten genieten (h)eerlijke verhalen, is op zondag 15 februari welkom in de Bib (openingsuren 9.30u - 12.30u - er wordt voorgelezen om 10.30u en 11.30u).